Mai-Lan, geboren op 5 juli 1988, meldde zich in de zomer van 2007 ‘voor de lol’ aan voor een Playmate Casting die Playboy ism het BNN radioprogramma ZoeyZo van Eddy Zoey organiseerde. Tot haar grote verbazing werd ze uitgenodigd voor deze casting en maakte met haar serene overkomen en krachtige uitstraling meteen indruk op de scouts van Playboy waardoor het vrijwel direct een uitnodiging ontving om voor Playboy te poseren.

In het voorjaar van 2008 maakte Mai-Lan haar opwachting als Playmate in het speciale jubileumnummer rondom het 25 jarig bestaan van Playboy Nederland. Dit was meteen ook de eerste fotoshoot waar zij ooit aan meewerkte. Ook werd zij uitgenodigd om mee te werken aan The Playboy Experience, een korte internetfilm die werd geregisseerd door Eddy Terstall.

In het najaar van 2008 werd Mai-Lan door Hugh Hefner himself uitgenodigd om mee te werken aan een internationale shoot met 7 andere Europese Playmates. Deze shoot, die mede tot stand kwam door Playboy Nederland, vond plaats aan The Playboy Mansion in LA en werd daarna door diverse edities van Playboy wereldwijd gepubliceerd. Ook was Mai-Lan te zien in de Tv special die rondom dit verblijf aan The Mansion werd gemaakt.

Verder werkte Mai-Lan mee aan diverse projecten van Playboy en de Playmates en was zij ook te zien als model voor de omroep Powned en Sanoma's Mens Magazine. Daarnaast was zij een graag geziene gast in programma's van o.a. BNN en TMF.